مجله مهر: به غیر از انتخابات هشتم ریاست جمهوری که علی شمخانی وزیر دفاع دولت اصلاحات، با سید محمد خاتمی وارد کارزار انتخاباتی شد، در هیچ دوره دیگری سابقه نداشته که وزیران یک دولت و اعضای یک کابینه برای انتخابات پیش رو احساس تکلیف کنند، آنچنانکه در این دوره اعضای کابینه دولت احمدی نژاد احساس تکلیف کرده اند. دلیل طنز و تلخ این اتفاق را شاید بتوان در حرف های مرتضی نبوی جست و جو کرد که چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت که «ما تا سال 84 یک سری شخصیت هایی را داشتیم که در تراز اول بودند و سوابق انقلابی زیادی داشتند و در رده های مختلف تکرار می شدند. سال 84 شخصی از یک نسل جدید تر که سابقه زیادی هم نداشت آمد و مردم هم به او رای دادند. از آن مرحله به بعد فضایی باز شد که چرا ما نیاییم؟ خیلی ها احساس تکلیف می کنند که وقتی آقای احمدی نژاد می آید و رای می آورد، چرا ما انجام وظیفه نکنیم؟»
پرویز کاظمی، علیرضا علی احمدی، کامران باقری لنکرانی، محمد سعیدی کیا، روح الله احمدزاده کرمانی، 5 نفر از اعضای کابینه دولت احمدی نژاد هستند که تا ظهر آخرین روز ثبت نام در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور پیدا کرده و برای حضور در انتخابات یازدهم اعلام نامزدی کرده اند. محمد علی آبادی رئیس کمیته ملی المپیک و علی اکبر جوانفکر مشاور سابق رئیس جمهور را هم به این فهرست اضافه کنید و اگر علی نیکزاد، اسنفدیار رحیم مشایی، حمیدرضا حاجی بابایی و حتی غلامحسین الهام هم به این جمع بپیوندند نامزدهای بهاری دولتی که نوید آمدن بهار را می دهد و از اسفندیار رحیم مشایی به عنوان فردی بهاری بهاری بهاری یاد می کند به 11 می رسد. اگر داوود احمدی نژاد برادر محمود احمدی نژاد را که از منتقدان جدی جریان متنفذ در پاستور است و بنا به همین انتقادها مورد غضب برادر قرار گرفته به این لیست اضافه کنیم، رقم پاستورنشینان حاضر در انتخابات پیش رو به 12 می رسد.
سابقه بازداشت و طرد نیروهای حزب اللهی
بیشتر اعضای این فهرست از انتساب به جریان انحرافی تبری جسته اند، شاید از آن جهت که چندی پیش آیت الله مومن از اعضای شورای نگهبان چندی پیش گفته بود که «ما اگر بوی انحراف از کسی احساس کنیم شبههای نداشته باشید که او را رد صلاحیت خواهیم کرد». پرویز کاظمی، علیرضا علی احمدی و محمد سعیدی کیا وزیران دولت نهم احمدی نژاد هستند که با تنگ تر شدن حلقه یاران او، از این حلقه بیرون ماندند.
مواضع سیاسی روح الله احمد زاده کرمانی از ابتدا تا به حال با چرخش های ضدو نقیض همراه بوده است. او همان کسی بود که عملکردش در دوران حضورش دراستانداری فارس، انتقاد آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان را برانگیخت تا در یکی از خطبه های نماز جمعه به گلایه برخیزد که این فرد نیروهای حزب اللهی و افراد متعهد را طرد می کند. با وجودی که پیش تر گفته بود به دلیل اختلاف سلیقه با اطرافیان رئیس جمهور از دولت خارج می شود در بدو ورودش به وزارت کشور گفته که نگفتم که علیه حاشیههای دولت افشاگری میکنم. گفتم نقد میکنم.
علی اکبر جوانفکر که به اتهام توهین به حجاب اسلامی در نشریه خاتون و توهین به رهبر معظم انقلاب به حبس محکوم شد. او در یادداشت های مختلفی که درروزنامه ایران می نوشت و به ویژه دریک گفت وگوی جنجالی با روزنامه اعتماد از اسفندیار رحیم مشایی تمام قد دفاع کرده است. وی در گفت وگو با روزنامه اعتماد گفته «چقدر آدم بيگناه به خاطر مشايي دستگير شده؛ براي چه؟ چون مشايي را مردم دوست دارند، تخريبش ميكنند؟» نشست خبری او در دفتر روزنامه ایران در حالی که حکم زندان او صادر شده بود و ایراد برخی سخنان به تنش و ورود نیروهای امنیتی به دفتر روزنامه منجر شد.
او در جریان ثبت نامش در وزارت کشور در پاسخ به سؤالات متعدد خبرنگاران درباره ارتباطش با جریان انحرافی گفت: شما میخواهید من را محاکمه کنید یا سوال؟ شما من را بازجویی میکنید. جریان انحرافی وجود خارجی ندارد. کجا وجودش به اثبات رسیده است؟ چرا بر اساس فرضیات ذهنی افراد را محاکمه میکنید؟
رفت و برگشت های نامزدها
علی نیکزاد را شاید بتوان از لحاظ رفتاری نزدیکترین شخص به احمدی نژاد، او چندی پیش اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کند اما ظاهرا این تصمیم خیلی به مذاق دولت خوش نیامد که به سرعت از سوی رسانه های دولت و با دستپاچگی های فراوان تکذیب شد. سایت شبکه ایران به عنوان سایت رسمی موسسه مطبوعاتی ایران تیتر یک روز دوازدهم فروردین خود را به خبر تکذیب کاندیداتوری نیکزاد اختصاص داده و منظور وی از کاندیداتوری در انتخابات را صرفا «شرکت در انتخابات»، همانند سایر مردم عنوان کر. این سایت نوشت: «مهندس نیکزاد در گفت و گو با یکی از مقامات عالی رتبه دولت اعلام داشته به هیچ وجه قصد نامزدی در انتخابات را نداشته و منطور از حضور در انتخابات صرفا مشارکت در انتخابات که وظیفه تک تک ایرانیان است بوده است»
حمیدرضا حاجی بابایی اگرچه هنوز وارد ستاد انتخابات کشور نشده است اما مثل پرویز کاظمی خود را نامزد مستقل معرفی کرده است. دولت در سفرهای استانی که به زعم بسیاری از منتقدانش جنبه تبلیغاتی دارد، اسفندیار رحیم مشایی را با خود می برد، پرچم گردانی می کند و همایش حماسه حضور با حضور مشایی برگزار می کند. غلامحسین الهام هم که در یک رفت و برگشت از حلقه نزدیکان دولت کنار گذاشته شد و دوباره وارد حلقه شد، در این پرچم گردانی هم سهم دارد و کنار اسفندیار رحیم مشایی می ایستد. محمد علی آبادی رئیس کمیته ملی المپیک در حلقه نزدیکان احمدی نژاد بوده و در ابتدای دولت دهم نیز نتوانست از مجلس برای تصدی پست وزارت نیرو رای اعتماد بگیرد. او در مقطعی به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی شد. از علی آبادی نیز به عنوان چهره های نزدیک به جریان انحرافی یاد می شود. علی آبادی فراموش کرده بود مدرک تحصیلی اش را به وزارت کشور ببرد و رفت که عصر برگردد.
در هیچ مقطعی از انتخابات سابقه نداشته که 12 نفر از وزیران و اعضای کابینه یک دولت در انتخابات ریاست جمهوری بعدی شرکت کنند حالا باید دید چه تعداد از این نامزدهای بهاری تایید صلاحیت می شوند.
نظر شما